Ήρωες στο σκοτάδι - Heroes in the Darkness

  

Η έκβαση του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, θα ήταν πολύ διαφορετική εάν δεν υπήρχε η οχυρωματική “Γραμμή Μεταξά” στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941.

 

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ “ΗΡΩΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ” παρουσιάζει άγνωστες ιστορίες απλών καθημερινών ανθρώπων που δεν δείλιασαν απέναντι στις ισχυρές ναζιστικές στρατιές, αλλά και εκείνων που εργάστηκαν προκειμένου να κατασκευαστούν σε χρόνο ρεκόρ οι οχυρώσεις.

Ιστορίες που συγκινούν, όπως του λοχαγού πυροβολικού Αλέξανδρου Κυριακίδη στο Ρούπελ και του Λοχία Δημήτριου Ίτσιου στην Ομορφοπλαγιά του Μπέλλες.

 

Η προσέγγισή μας, δεν είναι μια απλή καταγραφή των ιστορικών γεγονότων. Επιδιώξαμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο ντοκιμαντέρ με κινηματογραφικό ύφος, μέσα από το οποίο θέλουμε να περάσουμε στον θεατή μερικά ιδιαίτερα μηνύματα. Τη δύναμη ψυχής, τον πατριωτισμό, την ενότητα και την αυτοθυσία που διακρίνει τους Έλληνες στα δύσκολα, όπως και τη θλίψη και τον θρήνο για τον θάνατο όχι μόνο χιλιάδων ανθρώπων, αλλά και των αξιών, όπως η ελευθερία, η εθνική ανεξαρτησία, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

 

Θεωρούμε πως είναι σημαντικό να μάθουν οι σημερινές γενιές, την ιστορική αλήθεια, επειδή “λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει”.

 

Η αναπαραγωγή, δημοσίευση, τροποποίηση, ή εκμετάλευση των φωτογραφιών, video, κειμένων και λογότυπων που περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστότοπο, για οποιαδήποτε χρήση, προσωπική ή εμπορική, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια, απαγορεύται αυστηρά, βάσει του νόμου 2121/93.

Reproduction, publication, modification, transmission or exploitation of the pictures, videos, texts and logos included in this website for any use, personal or commercial, without prior written permission is strictly forbidden under Law 2121/93.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Διαβάστε ακόμα: - Read also:

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now